امروز جمعه 02 آذر 1403 http://edupsychology1.cloob24.com
0

مدیتیشن، اندیشیدن به مسئله دیگر، کشیدن نفس عمیق، نگاه کردن به اطراف، نوشیدن چای سبز، عشق ورزیدن، ماساژ، گذراندن مدت زمانی در خارج از منزل، گوش دادن به موسیقی و استراحت دادن به مغز 10 روشی هستند که می‌توانند.

مدیتیشن، اندیشیدن به مسئله دیگر، کشیدن نفس عمیق، نگاه کردن به اطراف، نوشیدن چای سبز، عشق ورزیدن، ماساژ، گذراندن مدت زمانی در خارج از منزل، گوش دادن به موسیقی و استراحت دادن به مغز 10 روشی هستند که می‌توانند استرس انسان را به آرامش تبدیل کند.

ابتکار؛ اگر زندگی پر از استرس آرامش را از شما گرفته، روش‌های تمدد اعصاب می‌تواند شما را به زندگی عادی برگرداند. بعضی از این روش‌ها فقط 5 دقیقه و یا حتی کمتر زمان لازم دارد.استرس کم می‌تواند ذهن را متمرکز کند ولی اگر زیاد شود، آسیب‌های فکری و جسمی زیادی به انسان می‌زند.به گزارش هلث، اما آرمیدگی و تمدد اعصاب می‌تواند توازن را به زندگی بازگرداند و حتی ممکن است برخی از خطرات مربوط به استرس را کاهش دهد.در زیر 10 روش برای کاهش استرس معرفی شده است که در هر زمان و مکان می‌توان آنها را انجام داد.

مدیتیشن
مدیتیشن انجام یک سری حرکات سخت و در آوردن صداهای عجیب نیست بلکه انجام هر حرکت یا کار تکراری که موجب آرامش شود، می‌تواند نوعی مدیتیشن باشد مثل پیاده روی، شنا، نقاشی، بافندگی و حتی رانندگی.وقتی ذهن شما درگیر کار، روابط دوستانه یا خانوادگی است، بهتر است برای 5 تا 10 دقیقه به هیچ چیز فکر نکنید و اجازه دهید ذهنتان کمی آرام شود. اگر این کار را هر روز انجام دهید متوجه خواهید شد که به مرور زمان استرس شما کم می‌شود.

اندیشیدن به مسئله دیگر
اگر ذهنتان آن قدر درگیر مشکلات است که نمی‌توانید مدیتیشن کنید، حواستان را به یک موضوع دیگر پرت کنید. مثلا مکانی که دوست دارید به آن سفر کنید و یا خانه رویاهایتان را تصور کنید.هدف از این کار دور کردن استرس است. هر چه تصور شما به واقعیت نزدیک تر باشد، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت.

کشیدن نفس عمیق
استرس و عصبانیت باعت کوتاه تر و تند شدن تنفس می‌شود، این در حالی است که آرامش با نفس‌های عمیق و آرام همراه است. پس برای تغییر وضیعیت تنش، حالت نفس کشیدن خود را تغییر دهید.

نگاه کردن به اطراف
کلر مایکلز نویسنده کتاب 10 راه حل ساده برای از بین بردن استرس می‌گوید: قدرت تمرکز برای داشتن زندگی راحت و معنا دار ضروری است. تمرکز حواس یعنی توجه کامل بر انجام یک کار در یک زمان مشخص، پس از چند بعدی بودن و انجام یک کار در لحظه خودداری کنید. زندگی کردن در زمان حال می‌تواند کمک زیادی به کم شدن نگرانی‌های بکند و آرامش بیشتری به شما دهد.تمرکز بر اشیای اطراف تمرین خوبی برای از بین بردن استرس است. لذت بردن از رنگ و بوی گل ها، گوش دادن به صدای آواز پرندگان و یا نگاه کردن با دقت به یک درخت از جمله این کارها است.

نوشیدن چای سبز
اگر اهل خوردن قهوه هستید، بهتر است سعی کنید به جای قهوه چای سبز بنوشید. نوشیدن قهوه استرس را زیاد می‌کند در حالی که چای سبز آرام بخش است. نیکولاس پریکان نویسنده کتاب7 راز سلامتی و زیبایی می‌گوید: چای سبز باعث سلامت و زیبایی می‌شود.

عشق ورزیدن
یکی از راه‌های کم کردن استرس و داشتن آرامش، دوستی با حیوانات خانگی و یا صحبت کردن با دوستان است. وقتی با دوست خود در مورد مسایل خوب صحبت می‌کنید، در واقع استرس خود را کم می‌کنید. به گفته متخصصان، روابط اجتماعی به مغز کمک می‌کند بهتر فکر کند و فرد را تشویق می‌کند که برای مسائلی که قبلا حل آنها غیر ممکن بود، راه حل مناسب پیدا کند. مطالعات نشان می‌دهد روابط فیزیکی مثل نوازش یا بغل کردن به کاهش فشار خون و استرس کمک می‌کند.

ماساژ گرفتن
وقتی عضلات شما گرفته است و وقت کافی برای مراجعه به متخصص ندارید با استفاده از روش ساده زیر می‌توانید خود را ماساژ دهید. دو دست خود را روی شانه و گردن قرار دهید، شانه و گردن خود را با انگشتان به آرامی فشار دهید، به آرامی شانه‌های خود را ماساژ دهید.

زمانی را در خارج از منزل یا محل کار سپری کنید
افراد بالغ هم به تفریح احتیاج دارند. پس اگر احساس کردید که بیش از حد معمول استرس دارید و یا عصبانی هستید، یک جای آرام و ساکت برای استراحت پیدا کنید که بتوانید استرس و مشکلات خود را فراموش کنید. چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید خود را آرام کنید. به خاطر داشته باشید که زمان همیشه در دستان شماست، پس آرام باشید.

گوش دادن به موسیقی
موسیقی می‌تواند ضربان قلب را کاهش و روح را تسلی دهد. متخصصان می‌گویند: هنگامی که استرس شما زیاد می‌شود، با گوش دادن به یک موسیقی آرام و مطبوع به کاهش ضربان قلب و استرس خود کمک کنید. تحقیقات نشان داده اند که گوش کردن موسیقی سنتی آرام بخش است.

استراحت دادن به مغز
30 ثانیه کافی است تا استرس شما جای خود را به آرامش دهد. برای این کار باید ذهن خود را به سمت موضوعات جالب و مثبت منحرف کنید. با تصور هر چیزی که به شما انرژی مثبت می‌دهد، شروع کنید برای مثال تصویری از فرزند و یا همسرتان، تصور جواهر مورد علاقه شما که برای خریدش پول پس انداز کرده اید و تمام فکر‌هایی که برای مدت کوتاهی می‌تواند لبخند را روی لبان شما بیاورد، می‌تواند شما از یک فرد عصبی به فردی آرام تبدیل کند.

0

هوش هیجانی یا عاطفی (Emotional Intelligence)که به اختصار EI گفته می‌شود و معمولاً معیار ارزیابی آن را «ضریب هوش هیجانی» یا EQ می‌نامند، به معنای قدرت درک کردن، کنترل کردن و ارزیابی احساسات است. ضریب هوشی برخی تحقیقات نشان.


هوش هیجانی یا عاطفی (Emotional Intelligence)که به اختصار EI گفته می‌شود و معمولاً معیار ارزیابی آن را «ضریب هوش هیجانی» یا EQ می‌نامند، به معنای قدرت درک کردن، کنترل کردن و ارزیابی احساسات است.

ضریب هوشی

برخی تحقیقات نشان داده اند که هوش هیجانی را می توان یاد گرفت و تقویت کرد، در حالی که برخی محققان می گویند این هوش، امری ذاتی می باشد.

موفقیت در EQ یا ضریب هوش هیجانی، بستگی به توانایی برای درک کردن علائم افراد و دادن واکنش مناسب به آنها می باشد.

بنابراین، هر کدام از ما برای بهتر فهمیدن، بهتر همدردی کردن و بهتر گفتگو کردن با دیگر افراد، باید مهارت های هوش هیجانی را پرورش دهیم.

اگر EQ را پرورش ندهیم، از موفقیت در کار و زندگی خبری نخواهد بود.

به طور کلی EQ عبارتست از میزان توانایی درک افراد دیگر، برای مثال چه چیزی فرد مورد نظر را تحریک می کند و چگونه می توان با آن فرد همکاری نمود.

طبقه بندی EQ

1- خودآگاهی

توانایی تشخیص احساسات یکی از عوامل EQ می باشد.

پرورش خودآگاهی نیاز به توجه احساسات واقعی دارد.

اگر احساسات خود را ارزیابی کنید، می توانید آنها را کنترل نمایید.

مهمترین عناصر خودآگاهی عبارتند از:

- آگاهی احساسات: توانایی تشخیص احساسات و تاثیرات آنها.

- اعتماد بنفس: قابلیت های خود را بشناسید و متکی به آنها باشید.
شما باید دارای یک EQ بالا باشید تا بهتر درک کنید، بهتر همدردی کنید و بهتر گفتگو کنید

2- خود تنظیمی

گاهی شما کنترل کمی بر احساسات خود دارید و مدت زیادی عصبانیت و یا خشم در شما وجود خواهد داشت.

در این گونه مسائل، روش هایی برای کنترل احساسات وجود دارد، از قبیل: مثبت اندیشی، پیاده روی طولانی، تنفس عمیق و دعا خواندن.

خود تنظیمی شامل:

- خود را کنترل کردن

- صادق و قابل اعتماد بودن

- وجدان داشتن و مسئول عملکرد خود بودن

- سازگار بودن و انعطاف پذیر بودن

- پذیرفتن روش های جدید

3- انگیزه

برای داشتن انگیزه نیاز داریم که هدف مشخص باشد و نگرش مثبت وجود داشته باشد.

ممکن است تفکر مثبت و یا منفی داشته باشید، اما با تلاش و تمرین، می توانید مثبت فکر کنید.

افکار منفی را می توانید مثبت کنید و در رسیدن به هدف پیروز خواهید بود.

انگیزه شامل:

- تلاش دائمی برای بهبود و یا رسیدن به هدف

- تعهد و هماهنگی با اهداف گروه

- ابتکار و توانایی انجام کاری که قبلا انجام نشده است.

- خوش‌بینی

4- همدلی

توانایی تشخیص احساسات مردم، یک عامل موفقیت در کار و زندگی می باشد.

مهارت شما در قضاوت احساسات و کنترل کردن احساسات می باشد.

- گرایش خدمات: پیش بینی کردن، شناختن و برآوردن نیازهای مشتریان

- پرورش دیگران: آنچه دیگران برای پیشرفت و تقویت توانایی هایشان نیاز دارند را در اختیار بگذاریم.

- تنوع افراد: فرصت ها را در افراد متفاوت پرورش دهیم.

- آگاهی سیاسی: احساسات گروه و قدرت ارتباطات را بدانیم.

- درک دیگران: احساسات را از روی نیازها و خواسته هایشان تشخیص دهیم.

5- مهارت های اجتماعی

امروزه همه به اینترنت دسترسی دارند. مهارت های مردم بسیار مهم است، زیرا شما باید دارای یک EQ بالا باشید تا بهتر درک کنید، بهتر همدردی کنید و بهتر گفتگو کنید.

از جمله مهارت های مفید عبارتند از:

- قابلیت نفوذ: به کارگیری روش های تشویق

- ارتباطات: برای فرستادن پیام های روشن

- رهبری: الهام بخش و راهنمایی کننده گروه

- تغییر کاتالیزور: مدیریت تغییر یابد.

- بررسی نارضایتی ها: درک، گفتگو و حل و فصل اختلافات

- بستن قرارداد

- مشارکت و همکاری: کار کردن با دیگران به منظور رسیدن به یک هدف مشترک.

- قابلیت های گروه در پیگیری اهداف جمعی
امروزه آزمون IQ را کمتر استفاده می کنند و بیشتر EQ را انجام می دهند، زیرا بر این باورند که EQ می تواند توانایی فرد را در مقابله با شرایط استرس زا تعیین کند

IQ چیست؟

IQ (Intelligence Quotient)به معنای ضریب هوشی یا هوش شناختی است و عددی است برای اندازه گیری توانایی های منطقی و یا ریاضی یک فرد.

این یک معیار هوش نسبی فرد می باشد و در یک آزمون استاندارد، سن روانی را با سن تقویمی می سنجد.

IQ توانایی فرد برای آموزش و درک چیزهای جدید، توانایی مقابله با موقعیت های جدید و دستکاری محیط زیست و یا تجزیه کردن تفکر می باشد.

IQ و پیشرفت در کار و زندگی

روانشناسان بر این نکته توافق دارند که: IQ تنها 10 تا 25 درصد برای رسیدن به موفقیت لازم است و باقی بستگی به هر چیزی از جمله EQ دارد.

در تجارت، قانون، پزشکی و آموزش، بین IQ و موفقیت حرفه ای رابطه ای منفی و یا صفر می باشد.

مقایسه IQ و EQ

IQ می تواند مفاهیمی مانند قدرت کلمه، توانایی ریاضی و استدلال منطقی را اندازه گیری کند.

هنگامی که فرد در زمینه مهارت های خلاق و احساسات توانا می شود، IQ سقوط می کند.

در حقیقت، نشان داده شده است که برخی افراد دارای نمره بالای IQ هستند، ولی آنها روابط فردی خوبی ندارند و در اجتماع بی دست و پا هستند.

برای همین یک آزمون دیگر که انعکاس واقعی از شناخت فرد و توانایی های ذهنی او را نشان دهد لازم بود، برای همین EQ بوجود آمد.

امروزه آزمون IQ را کمتر استفاده می کنند و بیشتر EQ را انجام می دهند، زیرا بر این باورند که EQ می تواند توانایی فرد را در مقابله با شرایط استرس زا تعیین کند.


بخش سلامت تبیان

گردآوری: گروه اینترنتی پرشین وی

0

روان‌شناسی تربیتی (ضریب 3)

1. روانشناسی پرورشی"روانشناسی یادگیری وآموزش ویراستنو / دکترعلی اکبر سیف انتشارات دوران

2. روانشناسی تربیتی/ دکتر اسماعیل بیابان‌گرد

3 مقدمه‌ای بر نظریه‌های یادگیری/ السون وهرگنهان ترجمه علی اکبر سیف، انتشارات: ویرایش.

روانشناسی رشد (ضریب 2)

1. روانشناسی رشد 1 و2 / لورا. ای برک ترجمه یحیی سیدمحمدی.

2. رشد و شخصیت کودک/هنری ماسن و دیگران.

3. نظریه‌های رشد/ ویلیامسی کرین ترجمه دکتر خوی‌نژاد و رجایی.

4. روانشناسی رشد1 / جمعیازنویسندگان.

5. روانشناسی رشد 2 / دکتر احدی و دکتر جمهری.

6. روانشناسی رشد 2 / دکتر حسین لطف آبادی.

7. روانشناسی رشد/ دکتراحدی وبنی جمالی.

8. روانشناسی ژنتیک1 (تحول روانی از تولد تاپیری)/ دکتر محمود منصور.

9. روانشناسی ژنتیک 2/ دکتر منصور- دکتردادستان

آمار و روش تحقیق ضریب 2

1. آمار و احتمالات کاربردی/ دکتر علی دلاور انتشارات:رشد

2. روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی/ دکترعلی دلاور،انتشارات: ویرایش.

3. مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی/ دکتر علی دلاور

4. روش‌های آماری درعلوم رفتاری/ رمضان حسن‌زاده

5. روش‌های آماری درعلوم رفتاری/ دکتر حسن پاشا شریفی و دکتر جعفر نجفی زند، انتشارات: رشد

6. روش تحقیق در علوم رفتاری/ سرمد، بازرگان و حجازی

روان شناسی عمومی ضریب 2

1. زمینه‌یروانشناسی هیلگارد/ ترجمه یحیی سیدمحمدی

2. روانشناسی عمومی جلد1و2 / سانتراک ترجمه فیروزبخت

3. روانشناسی عمومی/ حمزه گنجی

زبان انگلیسی تخصصی ضریب 2

1. متونروان شناسی به انگلیسی/کیانوش هاشمیان

2. reading for the students of psychology/ دکتر حسین رستگارپور.

3. لغت: 504

0

اگر تاریخ آموزش و پرورش را علم «شدن» آدمی بدانیم، معلمان در این شدن و تکامل آدمی سهم و نقش زیادی را بر عهده داشته اند.

اگر تربیت را فراهم کردن زمینه­های بالندگی، برکشیدن، متعادل کردن آدمی بدانیم و هدف از آن را فعلیت بخشیدن به استعدادهای بالقوه انسان­ها در جهت کمال و قرب الهی درنظر داشته باشیم، معلمان و مربیان در تحقق این امر نقش ارزنده و بسزایی داشته­اند.

اگر در جستجوی شناخت عوامل مؤثر در تکوین شخصیت آدمی، اعتدال وجود و شناخت جسم و روان او باشیم، این معلمان هستند که یکی از عوامل تأثیر­گذار و فراهم کننده­ی رشد اخلاقی، جسمانی، اجتماعی، عاطفی و عقلانی آدمی بوده­اند.

نقش تربیتی معلم ازدیدگاه مکاتب ونظریه های تربیتی

· اید آلیسم: در این مکتب معلم مهمترین عنصر در نظام مدرسه است.و نقش راهنما، هدایتگر وتسهیل کننده یادگیر ی را بر عهده دارد.او انتقال دهنده میراث فرهنگی است. و از نظر اخلاقی وعقلی سرمشق دانش آموزان وبرتر از آنهاست.وظیفه او گرفتن دست کودک ورساندن او به عالی ترین درجه کمال است.

· رئالیسم: این مکتب برای معلم مقام ارجمندی قائل است و او را مسئول می داند که دانش آموزان را به فعالیت شخصی وادارد و امکان بحث و انتقاد را به ایشان بدهد و کنجکاوی ایشان را برانگیزاند.

· طبیعت گرایی: در این مکتب طبیعت، بهترین معلم کودک است وسایر عناصر واسطه های تحقق پرورش طبیعی هستند.معلم فقط نقش راهنمای کودک را بر عهده دارد که کودک را به خودآموزی برمی‌انگیزاند. معلم باید ازهر نوع تلقین افکار و نظریه ها و داوریهای اخلاقی به دانش آموزان اجتناب کند.

0

ایفای نقش

دانش آموزان در ایفای نقش با نمایش موقعیت های دارای مسئله و سپس بحث درباره ی آن مسائل روابط انسانی را کشف می کنند.ایفای نقش به عنوان یک الگوی تدریس ریشه هایی در ابعاد فردی و اجتماعی آموزش و پرورش دارد.در بعد اجتماعی برای افراد امکان همکاری در تحلیل موقعیت ها ی اجتماعی،بخصوص مسائل بین فردی را فراهم میسسازد. این الگو در ساده ترین سطح خود از طریق عمل،به مسائل می‌پردازد؛مسئله‌ای طرح می‌شود،نقش آن ایفا می‌شود و مورد بحث قرار می‌گیرد.بعضی از دانش‌آموزان ایفاگر نقش و بعضی دیگر تماشاچی هستند.افراد سعی می‌کنندبا یکدیگر تعامل داشته باشند.

جریان ایفای نقش نمونه ای زنده از رفتار انسانی است. هدفها:

1-این الگو به طور ضمنی طرفدار موقعیت یادگیری مبتنی بر تجربه است. که محتوی آموزشی آن "اکنون و همینجا" تهیه می شود.

2- توان ایفای نقش در فراخوانی احساساتی از دانش‌آموزان با تشخیص خود آنها و شاید رها سازی آن است.

تعریف نقش:" طرح شکل یافته از تداوم احساسات، کلمات،اقدامات است.نقش رفتار خاص و عادت یافته در ارتباط با دیگران می باشد". معولا نقش ها در رفتار وجود دارند. برای درک روشن فرد از خود و دیگران، آگاهی او از نقشها و نحوه ایفای آن بسیار مهم است.

مراحل ایفای نقش:

مرحله یک: گرم کردن گروه{ شناسایی و یا معرفی مسئله،واضح ساختن مسئله، تفسیر داستان مسئله،نشان دادن موضوعات مهم، توضیح ایفای نقش}

مرحله دو: گزینش شرکت کنندگان{ تحلیل نقش ها، گزینش بازیگران نقش}

مرحله سه: پردازش صحنه { تنظیم محور رفتار، بیان مجدد نقشها، وارد شدن در موقعیت مسئله}

مرحله چهار: آماده ساختن مشاهده گران { تعیین چیزی برای جستجو، تخصیص وظایف مشاهده}

مرحله پنج: نمایش { شروع ایفای نقش، حفظ ایفای نقش، قطع ایفای نقش}

مرحله شش: بحث و ارزش یابی{بازنگری به رفتار ایفای نقش(حوادث و موضوع ها)، بحث درباره آنها، ایجاد نمایش بعدی}

مرحله هفت: نمایش دوباره{ایفای نقش اصلاح شده، پیشنهاد مراحل بعدی یا جانشین های رفتاری}

مرحله هشت: بحث و ارزش یابی {به صورت مرحله شش}

مرحله نه: تجارب مشترک و تعمیم { ارتبط موقعیت دارای مسئله به تجربه واقعی و مسائل جاری، کشف اصول کلی رفتار}

کاربرد: دانش‌آموزان می توانند برتوانایی خود برای شناخت احساسات خود و افراد دیگر بیافزایند و رفتارهای جدیدی کسب کنند از دلایل استفاده از این الگو می توان به - آغاز برنامه اجتماعی منظم و – پرداختن به مسائل آنی در روابط انسانی اشاره کرد.

اثرات آموزشی: راهبردهای حل مسائل بین فردی- تحلیل ارزش ها و رفتار- همدلی و احترام

اثرات پرورشی: مهارت در مذاکرات- راحتی در بیان عقاید- یکپارچگی

0

شیوه محاکم قضایی به عنوان ابزاری دراختیارشاگردان می باشد که به آنها درتحلیل وبحث درباره مسایل اجتماعی کمک می کند.درجامعه ای که افرادنگرشها والویت های متفاوتی دارندوبصورت مشروع درارزشهای اجتماعی باهم درحال تعارض هستند، می توانند عاقلانه تحلیلگر مسایل عمومی وتعیین کننده موضع خوددرقبال یکدیگر باشند.

مراحل

گام 1- جهت دهی به مورد:
با طرح پرسشهای مختلف ذهن بچه ها را به سوی موضوع جلب می کنیم.

موضوع: جشن 22بهمن. بچه ها 22بهمن نزدیک است معمولا شما در این ایام چکار می کنید؟

گام 2- شناسایی مسائلجاری:
فرصتی در اختیارشان گذاشته تا درباره موضوع به صورت گروهی مشورت کنند.

(سرود میخوانیم - شعر می خوانیم -نمایش اجرا می کنیم- همه اینها را با مشورت درمدرسه انجام می دهیم)

گام 3- اتخاذموضع:
یک نفر در هر گروه موضع اتخاذ می کند و نظراتشان را مطرح می کند.

(5 دقیقه فرصت دارید درباره مشورت کردن با هم صحبت کنید ویک نفر جواب دهد.(یک نفر جواب دهد مشورت خوب است چون.)

گام 4- کشف موارداستدلال:
حالا بیاناتشان را با ذکر دلیل و برهان بگویند (اگر مشورت نمی کردیم هرگز نمی توانستیم کارهای جشن را خوب پیش ببریم
از کجا می دانید مشورت خوب است؟

گام5- اصلاح  و مناسب ساختن موضع ها:
برای اینکه بهتر بیاموزند و در همه موارد دچار اشتباه نشوند باید مواضع خود را اصلاح نمایند.
بچه ها مشورت خوب است ولی نه در همه جا.برای روزه گرفتن یا نگرفتن نیاز به مشورت ندارد.

گام6- آزمون پیش فرضهای واقعی :
آیا می توان با هر کسی مشورت کرد؟اگر بچه ها خوب آموخته باشند هم به کلیات و هم به جزئیات توجه دارند.

اثرات آموزشی وپرورشی

آموزشی: 1-شایستگی درمباحثه اجتماعی،2- توانایی تصورنقش برای دیگران،3- چارچوب برای تحلیل مسایل اجتماعی روز

پرورشی: 1- ظرفیت برای مشارکت اجتماعی و تمایل برای اقدام اجتماعی،2- حقایق درباره مسایل اجتماعی،3- همدردی و جمع گرایی

0

 

    

نام کتاب درسی:  ریاضی                         مقطع تحصیلی:  ابتدایی                             کلاس:  اول (نیازهای ویژه)                            موضوع درس:  آموزش جمع                                        

 

 مدت جلسه: 10 دقیقه                     تعداد دانش آموزان:  6 نفر                                                   تاریخ:30/4/1395                         نام معلم: آیت قدوسی نژاد

آشنایی با مفهوم و نماد جمع

هدف کلی

شکرگزار نعمت های خداوند باشد، یاد و نام خدا را سرلوحه زندگی خود قرار دهد

هدف دینی:

 

بهداشت فردی را رعایت کند. منظم و مرتب سر کلاس حضور داشته باشد

هدف بهداشتی

1. آشنایی با مفهوم جمع  2. آشنایی با مثال هایی از جمع  3. آشنایی با کاربرد جمع در زندگی روزمره  4. آشنایی با نماد جمع  و طریقه نوشتن آن

شناختی

اهداف جزیی

  1. با علاقه گوش دادن به سخنان معلم   2. احترام به نظرات و محبت همکلاسی ها   3. با شور و اشتیاق پاسخ دادن به سؤالات  4. همکاری در گروه  5. مشارکت فعال در فعالیت های کلاسی

عاطفی

  1. جمع کردن شکل هایی که در تخته کشیده می شوند
  2. پاسخ دادن به جمع ها با استفاده از اشکال موجود در کتاب درسی
  3. انجام فعالیت های جمع با استفاده از تعداد نفرات دانش آموزان، نی و چرتکه
  4. انجام فعالیت های گروهی و کلاسی
  5. هماهنگ و منظم عمل کردن در مراحل انجام فعالیتها
  6. حل تمرین های ارائه شده توسط آموزگار با و بدون راهنمایی
  7. انجام ماهرانه فعالیت های کلامی و غیر کلامی

روانی- حرکتی

مفهوم علامت جمع را بیان کند)شناختی)

صحیح نوشتن علامت جمع (شناختی)

مثالی از جمع را بگویند (شناختی)

با علاقه به سخنان آموزگار و هم کلاسی هایش گوش می دهد.(عاطفی)

به نظر دیگران احترام می گذارد (عاطفی واکنشی)

به سوالات معلم مشتاقانه پاسخ می دهد (عاطفی)

در انجام فعالیت های (یاددهی یادگیری)در کلاس شرکت می کند (عاطفی)

به مبحث ریاضی علاقه نشان می دهد (عاطفی)

مطالب جدید آموخته شده را به سایر مثال های محیط زندگی تعمیم می دهد (عاطفی)

فعالیت های کلاسی خواسته شده را با راهنمایی معلم انجام می دهد(روانی- حرکتی)

فعالیت ها را با دقت و متمرکز انجام می دهد (روانی- حرکتی)

در کارها و فعالیت های گروهی و کلاسی خواسته شده به طور هماهنگ عمل می کند (روانی- حرکتی)

به تنهایی طرز صحیح نوشتن علامت و اعداد جمع را انجام می دهدیا بنویسد (روانی- حرکتی)

اهداف رفتاری

تخته- ماژیک- نفرات دانش آموزان- نی و چرتکه- شکل های علامت جمع- کتاب درسی- رایانه (بازی ریاضی و تحلیل محتوا)- وسایل تشویق ژتونی (ستاره)

رسانه های آموزشی

 

روش چینش به صورت نیم دایره- گروه بندی  به گروه های سه نفره.

روش: ایفای نقش، همیاری، پرسش و پاسخ، بارش مغزی، E5

 

روشهای یاددهی-یادگیری ومدل چینش کلاس

 

 

فعالیت های دانش آموزان

فعالیت های معلم

عنوان

 

پاسخ به سلام و احوال پرسی

سلام و احوال پرسی

 

فعالیت های مقدماتی

 

 

 

توجه به ویژگی های جسمی و روحی- حضور وغیاب

ارائه تکالیف و همکاری در گروهبندی

بررسی تکالیف- گروهبندی  و مدل کلاس

 

 

پاسخ دانش آموزان به ارزشیابی معلم

 

- بچه ها کسی میتونه تا پنج بشماره

- اینها چن تاست (نشان دادن انگشتان دست)؟

- عدد بین 2 و 4 چه عددی است؟

- عدد قبل از 3 چه عددی است؟

 

 

ارزشیابی رفتار ورودی

بله

به جمع ما خوش آمدی. به جمع ما خوش آمدی. (به صورت ریتمیک و همراه با دست زدن)

بچه ها علی که غایبه دوستش تنها نشسته، می خواهید  به گروه 1 (گروه تلاش)اضافه بشه؟

بچه ها بهش خوش آمد بگید، همه با هم "به جمع ما خوش آمدی. به جمع ما خوش آمدی."

ایجاد انگیزه

 

تعداد نشان داده شده کنار آموزگار حاضر می شوند

 

- 2 نفر،   یک نفر

یک، دو، سه. سه نفر

 

بچه ها  با همکاری همدیگه  اجرا می کنند

 

3 تا سمت راست، دوتا سمت چپ

یک، دو، سه، چهار، پنج. پنج تا نی داریم

 

2 و 2 می شود چهار

 

 

 

بچه ها به علامت دست میزنند و آن را لمس می کنند.

 

3 تا، 2 تا، پنج تا. 3به اضافه 2 می شود 5.

«مجسم»

- بچه ها! این تعداد از گروه تلاش بیاید پیش من (نشان دادن  عدد 2 با انگشتان)، این تعداد هم از گروه کوشش (نشان دادن عدد 1)

«نیمه مجسم»

- از گروه تلاش چند نفر کنار منه؟ از گروه کوشش.؟

حالا با هم جمع شید، چند نفر شدند؟ بشمرید!

- به هر گروه پنج نی داده و از آنها میخواهیم: این تعداد سمت راست میز و این تعداد سمت چپ قرار دهند (نشان دادن انگشتان)

چندتا سمت راست میز است؟ چند تا سمت چپ؟

حالا بزاری روی هم. بشمارید، چندتا شدند؟

- شکل چهار سیب روی تخته می کشیم، دوتا در یک سمت و دوتا در سمت دیگر، حالا علی بیا، چند سیب این طرف هست؟ عددش را زیرش بنویس، چند تا این طرف؟. حالا باهم جمع کن

 - حالا علامت جمع را نشان می دهیم؛ بچه ها این علامت جمع هست

- حالا تصویر کتاب چه نشان می دهد؟ چند پرنده روی شاخه درخت نشستند؟ چند پرنده دارند به آنها اضافه می شوند؟ روی هم چند تا می شوند؟

 

ارائه محتوا آموزشی همراه با ارزشیابی مستمر(سازنده)

 

شرکت در بحث گروهی و بیان نکات مهم درس، پرسش در جهت رفع ابهامات،پیدا کردن بینش نو

- جمع

 

هدایت گروه ها به سمت بیان نکات مهم درس، ارزیابی و پیگیری (رفع ابهامات)

تقویت نکات مهم برای یادگیری آینده

- بچه ها درس امروز درباره چی بود؟.

 

 

جمع بندی

 

 

 

 

نتیجه گیری نهایی

 

 

حل معماهای بازی رایانه ای و پاسخ به سؤالات موجود در تحلیل محتوی

عکس العمل مناسب به بازخورد نهایی معلم

 

استفاده از تحلیل محتوی و بازی ریاضی در رایانه بازخورد نهایی از عملکرد یادگیرندگان با تاکید به نقش تشویق

 

 

بازخورد

 

 

 

جمع کردن خلاقانه

 

 

ارائه تکالیف

 

فردی: استفاده از خلاقیت دانش آموزان و تقویت آن در جمع بستن اشیای مختلف

 

گروهی: حل تمرین های کلاسی

 

تعییین تکلیف